Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Eftersom den som detta flöde är riktat till som svar på dennas oadresserade flöde till mig, inte tillåter kommentarer från mig ...
... låter jag det förbli oadresserat till den dig som du vet vem det är ...



Rim, innebörd och gensvar


Försenade vårar
rimmar förvisso med
sorgesamt ensamma tårar
vilka stillsamt otröstligt
ur trötta ögon trillar ned

Allt för övertygelsen
om att den äkta kärleken
och ömhetsbetygelsen
outsläcklig är

Ja, just det
allt det där
om vilket du
inte har en aning om
vad det egentligen är

Upplysningsvis
är det inte för intet
som hjärta
rimmar
med smärta

Ty kärlek
som saknar
övertygelse
har sitt eget pris

Liksom
det nära
som berör
och rimmar
med kära

är vad
illogisitet
på alla sätt och vis
har för innebörd för dig

Jo, efter tre år
med dig
i mitt liv
finns det liksom inget alternativ
till såväl insikten om
som förståelsen för
dess yttersta konsekvenser
för den som
känner tillit till
och verkligen tror på dig

och som mot allt sunt förnuft
blir hjälplöst kär i dig

Det var liksom själva innebörden
av din illogisitet
som med sin fulla kraft
drabbade mig

Måtte den näste
som faller för dig
ha ett hjärta av stål
utan några läckande hål

Ty de känslomässiga konsekvenserna
av att fritt ge dig tillträde
till hela ens inre spelbräde
lämnar kvar
såväl infekterade sår
som outplånliga spår

vilka inte ens går ur
med den allra starkaste tvål

om än med tiden
och distansen
det åter går
att finna sinnesfriden

Lek gärna med alla dina
ord utan mening och verklig innebörd
Men!
Ge fan i mina
vars innehåll kanske ej tilltalar dig
men som likväl har faktisk
mening och innebörd för mig!




Fri vers av Peter Stjerngrim VIP
Läst 498 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2006-03-25 02:38



Bookmark and Share


  himlens hemlighet VIP
nä det där med kärlek är ju inte alltid någon rim och reson...
2006-03-25

  Agnes
Å fy fan va' starkt! Vilken leverans!! Läs lusen av henne! Ord och inga visor. Jag har sagt det förut och jag säger det igen: Det är så skönt att läsa texter som är skrivna direkt ur en ärlig känsla. Å du kan konsten! Snyggt, känsligt och kraftfullt.
2006-03-25
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP