Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Förunderlig värld


Här kunde vi gått i blom
och lekt under trädkronors tak.
Här kunde vi ha funnit en rikedom
och lyssnat till nattliga vak.
Här kunde så mycket ha blivit,
här kunde älskande gått hand i hand.
Här går tiden från livsgrön till snövit,
och solen från beck till brand.

Här kunde vi haft vårt paradis,
här kunde vi ha levat som inget förr.
Här kunde dimma och morgondis
i gryningen lysts till en gåtfull dörr.
Här kunde vindens sus blivit till
vackra stråkmelodier i skymningen.
Här kunde vi lekt som vi vill
tills döden släckt ögonen.

Här kunde månen varit förunderlig,
här kunde stjärnor ha behållit sin styrka.
Här kunde gåtan varit hemlig
och kärlek varit att dyrka.
Här kunde vi ha lärt oss om livet
och fröjdats av bäckars porlande sång.
Här där vi tar så mycket för givet
om det som i det dolda har sin gång.




Bunden vers (Rim) av Thomas Widemark
Läst 210 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2014-04-18 21:07



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Thomas Widemark
Thomas Widemark