Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Trots allt


Trots allt dom försökte tvinga mig till,
och trots hela den kyliga tärande fula röran
av kontokort, bank ID, mobiler, utbildningar, betyg,
karriärer, bilar, påkörda djur, fattigdom för pensionärer,
gym, industrier, vapenexport, gängkrig, en omvärld i kaos,
miljöförstöring, pengajakt, upphörande kontanthantering,
upptagenhet, politiskt vanstyre, chefer, tillväxt, globalism,
EU, sociala medier, censur, bristande yttrandefrihet,
slit och släng, lyxrenoveringar, konsumtion, Internet,
och gud vet vad så låg daggen ändå fuktig
och ursprungligt frisk på morgonen.
Trots allt blommade tussilagon, trots allt
surrade dom första stora humlorna över ängen
och det vissna fjolårsgräset. Trots allt kunde
man låta sig hänföras av en sorgmantel eller en
citronfjäril, eller en liten ödla solandes på en sten.
Trots allt började gräset spira vid den gamla röda
stugan inne i skogen, med sina vita knutar
och sina omgärdande omålade gamla gråa lador.
Trots allt trippade sädesärlan
av och an på gårdsplanen som i svunna tider.
Trots allt spelade koltrasten sin förunderligt vackra flöjt.
Trots allt dom försökte tvinga mig till,
trots allt som hotade att göra livet fult
så var naturen så underbart skön som alltid
i den yrvakna nordiska våren.




Fri vers (Fri form) av Thomas Widemark
Läst 452 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2019-05-03 14:59



Bookmark and Share


  morgonstjärna VIP
trots allt ..inledningen fokuserar på det viktiga budskapet
allt det viktiga, vackra människan behöver för att överleva
i dagens teknokratiska värld, så fattigt på de mjuka värdena

helt fantastiskt formulerat !
tack

2019-07-09

    ej medlem längre
Naturen är inte politiskt korrekt. Den är absolut pragmatism med djupa rötter i tid och långsamt slipad granit.

Din text synliggör med all önskvärd kraft, finess och skärpa kontrasterna mellan det fula övergående och det vackra hållbara.

Bravo!
2019-05-07

  Bibbi VIP
Gillar!
2019-05-06

  mare VIP
Mycket bra skrivet!
2019-05-04

  Johan Strömstedt
Ekorrhjulet snurrar allt snabbare. Löpande tillförs ytterligare kraft.
Det är då det är så viktigt att våga kliva av och ställa sig bredvid och ta in.
Att slå av strömmen några dagar och slippa att ta in, tror jag de flesta av oss människor skulle må bra av. Fin läsning!

2019-05-04

  ResenärGenomLivet VIP
Håller verkligen med dig...det finns så mycket som vi kan säga "trots allt" till och börja SE med våra egna ögon på det som finns i vår närhet...mycket bra...
2019-05-04

  Larz Gustafsson VIP
Vägra rösta i EU-valet!
2019-05-03
  > Nästa text
< Föregående

Thomas Widemark
Thomas Widemark