Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Den ursprungligen fina Valentindagen har med åren blivit till köpjippot Alla hjärtans dag. Lägger dagen till oära ut en gammal "kärleksdikt".


Hon höll honom i handen


Hon höll en annan man i handen.
Hur kunde hon? Jag som dyrkade henne
och brydde mig om henne,
och som hade lagt ner min själ i
att visa henne min tillgivenhet.
Vi som hade skrattat och umgåtts
och lärt känna varandras väsen.
Jag som hade förklarat henne min kärlek
utan att ha fått avvisningens kalla hand.
Nu höll hon känslokallt en annan man
i handen, en tölp som kom plötsligt
ifrån ingenstans, och vetskapen om vad
de gör tillsammans är outhärdlig.
Trots hon visade mig med sitt svek
vilken usel och elak skata hon var
kunde jag inte få henne ur mitt sinne.
Varför kunde hon bara inte ha tyckt om mig
ältade jag i mitt huvud. Då hade vi gått
hand i hand nu istället och då hade alla
universums lagar varit i sin ordning.
Då hade jag sluppit andnöden och den
skakande ångestfyllda nattvakan.
Då hade jag sluppit zombiedagarna
som uppgiven, trött, lobotomerad med en
hundrakilostyngd på skallen.
Då hade jag sluppit den förgörande smärtan
och den kväljande paniken.
Då hade jag sluppit den fasansfulla tiden
och hjärtats skenande orytmiska slag.
Då hade jag sluppit den outhärdliga sorgen
och månaderna vid dödsrikets port.
Det är med livet som insats,
kärleken är en dödens lek.




Fri vers (Fri form) av Thomas Widemark
Läst 528 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2018-02-14 21:52



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Många av våra traditioner har blivit till jippon och man har glömt bort vad de egentligen betyder...man får rannsaka sig själv och komma på vad som betyder mest...tänkvärt...
2018-02-17

  Monika A Mirsch VIP
Väldiktat om människosinnets irrgångar!
2018-02-17

  morgonstjärna VIP
du skriver så hjärtat kan brista
om tvenne hjärtan slår lika
då ser man inga andra ögon
men går de i otakt
då är det vänskapsband!

vi behöver både vara vän och
älska den vi oss bryr
annars går resan överstyr

dessutom tar det lång tid att bygga ett hus, men en fjärils vingslag kan fälla det.
2018-02-15

  SatansSon VIP
kärleken är tålmodig och mild. den uppblåser sig inte. den förhäver sig inte. den skickar sig inte ohöviskt.byt inte ök. byt luckor.
2018-02-14
  > Nästa text
< Föregående

Thomas Widemark
Thomas Widemark