Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Filosofen


Det är skönt att leva,
så länge nu livet varar.
Jag tar ingenting för givet.
Man ska ta det med en klackspark.
Jag är tänkaren och filosofen,
livsnjutaren, vandraren och den late.
Jag ryms inte inom ramarna av
ett schema. Jag går min väg,
den jag känner är rätt.
Så medan folk kortvarigt jagar
makt och pengar, och bankmaffian
med sina allierade och lakejer
rycker i våra trådar
ska jag sätta mig ner
och meta.




Fri vers (Fri form) av Thomas Widemark
Läst 529 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2018-02-02 13:22



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
I am a dreamer, but not the only one ........
2018-03-12

  ResenärGenomLivet VIP
Helt underbart...så ska en slipsten dras...tror att jag sparar på denna...
2018-02-04

  Bibbi VIP
"Jag ryms inte inom ramarna av
ett schema. Jag går min väg,
den jag känner är rätt."

Exakt så har jag det också.
2018-02-03

  Kungskobran VIP
Låter underbart, hänger med
2018-02-02

  morgonstjärna VIP
härligt ett tankelyft
bland gråmolnens kappa
2018-02-02

    Sommarbrihs
Befriande läsning! Man har alltid ett alternativ. ??
2018-02-02

  mare VIP
Underbart
måste spara!
2018-02-02
  > Nästa text
< Föregående

Thomas Widemark
Thomas Widemark