Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En liten notis: Poeter behövs!


Kräver frihetsluft

Poeter kan kännas lite för trång
men skriver ändå, mest för mig själv
tyvärr så känner jag av Jante doften
PK-elitens inavel, det instängda ram och mall beteendet
nej, där platsar inte jag, går förbi..
min penna kräver frihetsluft
högt i tak där vingar glittrar ikapp
med solens ljusa strålar..
idag känner sig många kränkta
och det kan även min penna göra
då den ska "fostras i att tycka tänka lika"
och gör den inte det, utsätts den lätt för attack
det är trångt i Svedala land och tyvärr
speglar det av sig på poeter sidan..





mare




Fri vers (Fri form) av mare VIP
Läst 221 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-05-05 11:16



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Så sant det Du skriver.
2014-05-06

    jmn
om man inte skriver för sig själv är det trånga utrymmen man rör sig i, men man kan själv ibland också vara begränsande, inskränkande, trång. Den bästa förklaringen jag lyckas musta fram är att svensken är rädd och osäker (som kvarlevor från andra världskriget och "alla är lika" (fast ändå inte)/"tro inte att du är nån" politik)

"idag känner sig många kränkta / och det kan även min penna göra" <-- bra sagt! också ett av mina problem med svenskhet, man ska visa hänsyn till allt och alla även om de inte visar hänsyn till mig
2014-05-05
  > Nästa text
< Föregående

mare
mare VIP