Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vid din bädd


Jag kan inte trolla,
jag kan inte tala med djur.
Jag kan inte med tankens hjälp
lägga en ros vid din bädd.
Jag kan inte stämma ont,
jag kan inte se skogens oknytt.
Jag kan inte bli en liten fågel
som kvittrar utanför ditt fönster.
Jag kan inte gå på vatten,
jag kan inte flyga.
Jag kan ingenting som inte någon kan.
Och hur mycket jag än vill
kan jag aldrig bli månskenet
som lyser upp din späda kropp.




Fri vers (Fri form) av Thomas Widemark
Läst 454 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2014-05-09 21:23



Bookmark and Share


  Martin Lind
Så finstämt skrivet Thonas. En ödmjuk dikt, fylld av kärlek!

2015-11-01

  walborg
Med allt detta tänker jag på allt författaren faktiskt kan!
2014-06-15

    ej medlem längre
Fin!
2014-05-10
  > Nästa text
< Föregående

Thomas Widemark
Thomas Widemark