Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bagram, 10 May 2014


Att titta upp

Jag tappar en penna
stannar, böjer mig, plockar upp den
då jag stoppar den i fickan
tittar jag upp

Tittar upp, lite tankspritt

och lägger märke till det vackra ljuset
solljus some rinner utför bergen
solstrålar som strilar genom konstiga moln
konstiga nyanser av ljus och färg
en härligt svalkande vindpust
akaciaträden, med löv som susar tyst
som dryper med vita blommor
som regnar till jorden som konfetti
och doftar starkt, sensuellt

Intrycken varar bara ett ögonblick
men det är det första ögonblicket
då hon inte fyller mina tankar

Ibland måste jag bara stanna
och titta upp en sekund
innan jag kan jag vandra vidare

----------------------

Looking up

I drop a pen
stop, bend, pick it up
and as I place it in my pocket
I look up

Look up, absently

notice the striking light
sunlight trickling down the mountains
sunbeams piercing strange clouds
strange nuances of light and color
a delightfully refreshing breeze
silently rustling the leaves
of the acacia trees
dripping white flowers
raining down like confetti
spreading their sensual scent

The impression only lasts a moment
but it is the first moment
not filled by thoughts of her

Sometimes I have to stop
and look up for a second
before I can carry on.




Fri vers av Nasruddin
Läst 400 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2014-05-11 11:02



Bookmark and Share


  Anoo Niskanen VIP
Fin dikt och bra översättning!
2014-05-13

  Ali D VIP
Ja stanna upp är viktigt o att vara "besatt" av en kvinna är som en drog

Vacker dikt (som vanligt)
2014-05-11

  Louise Sparring
Fint fångat ögonblick! Bra!
2014-05-11
  > Nästa text
< Föregående

Nasruddin
Nasruddin