Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Åkte nyligen på sverigesemester


Möte på nytt

Det var ett fullspäckat år, mitt sista i Sverige
Sommarnätter, ungdomsfyllor, vasalopp och förtryckt lust
Vi var unga, jag var pilsk och hon var gift - och trogen
Men jag smygtittade på henne
(Apodyopsis heter det enligt något jag såg på facebook)
Varenda dag, i klassrummet, på kafferasten
Då hon åt och då hon talade
Var vi än var drogs mina ögon och tankar till henne
Och till den vackra rumpan i tajta byxor
Och till halsen
Och till läpparna som redan då hade små rynkor runt kanterna
Och till de blåa vackert naiva svenska ögonen
Hon hade en vuxen kvinnas mogna sensualitet
Som hördes i rösten och syntes i varenda rörelse
Såna kvinnor rådde jag inte på då
(För jag var ung för min ålder)
Hon var min livliga fantasis oöverträffade porrstjärna
*****
Livet fortsatte. Så småningom kom andra kvinnor
Jag lärde mig lite grann, både om mig själv och andra
Reste, älskade, krigade, älskade lite mer, lite varstans
Nu på semester i Sverige, första gången på länge
Beskådar jag åter igen den där svenska kvinnan
Vacker ännu. Hon gör mig lika pilsk nu som då
Men nu förmår jag le tillbaks med ärlig värme
Kan öppet uppskatta henne med blicken och händerna
De sensuella läpparna, som gjorts för att kyssas
Jag smakar på
Och drar den smärta midjan till mig
Och kramar de fina fasta brösten
Vad jag njuter!
Hur ofta i livet får man en sådan andra chans?
Så jag gör precis det jag alltid ville
Och känner att jag på något vis hittat hem
Inom mig. Nu är det verkligen jag som agerar
Mitt verkliga jag
Och då jag märker hur även hon njuter
Hänförs jag
*****
När jag tänder i spisen ser jag på henne
Hon lagar frukost. Improviserar bra, enkelt
Numera uppskattar jag det enkla
Jag funderar på hur vi ändrats, åldrats
Lyckats släppa hämningar och fåfänga
Och hur vi båda tillskansat oss nya språk
Trots att vi vandrat olika stigar
Och levt genom helt olika omständigheter
Har vi fördjupat oss i samma kulturer
Och vårt samtal som oftast förs på svenska
Berikas av ord och uttryck ur andra språk och länder
Hon är rik, i upplevelser, minnen, känslor
Jag ser mig själv i henne
*****
Kall, fuktig bohuslänsk novembernatt. Kolsvart. Duggregn. Vi eldar smågranar och björkris så lågorna står i skyn. Det knastrar och flyger gnistor. Ur stugans öppna fönster dunkar festliga Persiska och Arabiska danslåtar som överröstar skogens tystnad. Hon är vacker i eldens sken. Jag vill ha henne, så jag tar henne. Om och om igen.
*****




Fri vers av Nasruddin
Läst 470 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2014-11-23 20:40



Bookmark and Share


  Ronny Berk
god berättarkonst, den texten; om människors möten ...
2014-12-04
  > Nästa text
< Föregående

Nasruddin
Nasruddin