Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Detta inträffade i Oman för en tid sedan.


Oman

När en människa dör
Begravs hon, sörjs, glöms av de flesta
Personen avbokas administrativt
Inget märkvärdigare än att stänga av ett telefonabonnemang
En vacker, glad människa, ett liv
Några email, telefonsamtal
Sen är hon försvunnen

Hon var så full av liv
Livskraft, äventyrslust
Nu känns det som en dröm, som det knappt hänt
Vi tillbringade bara tre dagar tillsammans
Kontraster av glädje, chock, sorg
Hon sa att hon önskade sig en perfekt dag
Vi fick tre

Vi skrattade, älskade
Åt grillad fisk och drack lycheesaft
Snorklade i havet och jagade getter på skoj
Njöt av soluppgången på krönet av en sanddyn
De säger att hon dog lycklig
Men vad fan gör det
Hon ville leva




Fri vers av Nasruddin
Läst 460 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2014-07-30 11:13



Bookmark and Share


    ej medlem längre
bravo. känns äkta in i märgen. Särskilt avslutningarna på vardera strof är fina.
2014-12-13

  csabi
jag älskar metaforer när dom är bra och här finns en fantastisk den om mobilabbonemanget och döden en modern väldigt träffande bild en röst som tystnar i människokören är både abonnemngets död och vännens...
Den här dikten älskar jag.

2014-12-04

  Louise Sparring
Bra förmedlat. Förgängligheten som man inte kan förstå. Gillar speciellt första stycket och sista raderna.
2014-07-30
  > Nästa text
< Föregående

Nasruddin
Nasruddin