Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bagram, juli 2014. Efter knappt två månader har elektrikern åkt hem till Colorado.


Tomma händer

Och så åkte hon sin väg
Fällde en tår, sade tack och hej
För så lever vi våra liv
Nu sitter jag här och tänker
Och ser på mina tomma händer
Tomma som mitt liv

Nej, så är det nog inte

För hon finns kvar i mig
Nerskriven i mitt minnes bok
Ett vackert kort kapitel
Som jag läser om och om
I damm och sommarhetta
Bland raketnedslag och elavbrott
Slår jag upp hennes stycke
Känner hennes smak och röst
Njuter av hennes doft och bröst
Mot mina läppar, i mina händer
Mina tomma händer

Dessa tomma händers minnen
Min oändliga rikedom




Fri vers av Nasruddin
Läst 555 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2014-07-30 07:04



Bookmark and Share


  Tillbringaren VIP
Mina tomma händers minnen - den raden drabbar mig! Så otroligt vackert och innehållsrikt.
Mycket fint diktat om minnens kraft.
2014-12-06

  Marita Ohlquist VIP
Minnena kan ingen ta från oss.

2014-07-30

  Algotezza VIP
Det som varit kan inte raderas, göras ogjort. Vilket är på både gott och ont...
2014-07-30
  > Nästa text
< Föregående

Nasruddin
Nasruddin