Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bagram, Dec 13, 2014


Tre män runt ett kluvet oljefat

Tre män runt ett kluvet oljefat
Kyla, dimma, mörker
Elden knastrar och tar sig
Vi kånkar, krossar, eldar

Pallarna värmer tre gånger om
En gång då vi bär dem till elden
En gång då vi krossar dem med släggan
Och en gång då vi eldar upp dem

Tre män runt ett kluvet oljefat
Värme, gemenskap, ljus
Vi skämtar om hemmalivet
Hemmalivet som är en illusion

Vi är hemma precis där vi är
Runt elden i det kluvna oljefatet
Den ene är en pratsam Newyorkare
Den andre, en tystlåten sydstatsneger

Newyorkarn är rätt ung
Ung men skiljd tre gånger
Petar i elden med en rörstump
Irriterande och överenergisk

Negern är chef
Min ålder och ligger i skilsmässa
Intellektuell, fokuserad
Lugn och balanserad

De säger att de längtar
Newyorkarn efter kvinnsen
Chefen efter sina barn
Men det klingar falskt

De lever för sitt arbete
Resten tar andra plats
Trots att vi är främlingar
Känner vi varandra

Tre män runt ett kluvet oljefat
Tre bröder ur samma familj
Tre par ögon ser in i glöden
Vi drar på cigarrerna i tystnad




Fri vers av Nasruddin
Läst 513 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2014-12-13 21:18



Bookmark and Share


    Tommy M
Mike, lever du?

Tommy M
2015-01-01

  Carl Mikael Fäldt
Lysande!
2014-12-17

  Minkki VIP
suggestivt tecknat, texten engagerar
2014-12-15

  Bibbi VIP
Grattis till placeringen!
2014-12-14

  Onomatoprofet VIP
jag gillar "tre par ögon ser in i glöden"
2014-12-14

  Lasseman VIP
pålitliga vänner blir brödrar och familj
2014-12-14

  axveronika
en stark bild
om närhet och avstånd
och kanske livslögner?
2014-12-13

  Louise Sparring
Jag kan se det framför mig, gemenskap men sorgset...
2014-12-13
  > Nästa text
< Föregående

Nasruddin
Nasruddin