Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
15 May 2014


Nu är det hennes äventyr

År efter år efter år, ungefär så här års
minns jag åter mitt egentliga hem
midsommarnätter
björkarna i hagen
gäddorna i älven
morgondagg på tårna
blommorna på berget
skrovliga stenhällar
min lilla syster, spännande barnäventyr


År efter år efter år, ungefär så här års
befinner jag mig åter långt, långt hemifrån
och frågar mig själv
hur mycket finns kvar
av barndomens värld
hagar och björkar
gäddor i älven
dagg och blommor
känsliga barn och storäventyr


År efter år efter år, och för varje år som går
närmar jag mig åter mitt ursprungshem
nu är jag nästan framme
kan knappast vänta
att ta av mig skorna
i hagen bland björkarna
låta mina vuxna tår
återupptäcka daggen
med dottern bredvid, nästa äventyr




Fri vers av Nasruddin
Läst 354 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2014-05-15 10:37



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Ja någons äventyr blir någon annans, fint flyt till ett varmt slut.
2014-12-18

  WyS VIP
Fint flöde och vackra bilder!
2014-07-22
  > Nästa text
< Föregående

Nasruddin
Nasruddin