Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fyrtornet

lågorna slickade min ljusa hud
dina klistrande fingrar
letade sig in där de inte borde va
smärtan som du sa inte existerade
närmade sig
med stormsteg

mina ord blev till vågor
bland mina tankar
och det blåste upp till storm
i min pannlob

“lights will guide you home”
sa en utbytesstudent
ifrån en öde ö
där ett fyrtorn håller vakt
mot misstag, misstankar och missväxt
lurar dig att allt är bra
när livet faller samman
i tusen delar

du fick spendera ditt liv
med att plocka upp bitarna
av dina krossade drömmar
men du missade någon del
och de resterande bitarna
la jag beslag på
låste in bakom dörrar av stål
med larm och en hund
med käftar av järn
och jag ljög dig rakt upp i ansiktet
sa att allt var bra
att jag inte sett dina saknade delar

ditt fyrtorn var jag




Fri vers av Cecilia H
Läst 278 gånger
Publicerad 2006-03-27 14:46



Bookmark and Share


  hallonbåt
Mycket känslor här!

Gillar speciellt:

"mina ord blev till vågor
bland mina tankar
och det blåste upp till storm
i min pannlob"

tack ska du ha!
2006-03-30

  b.c.
bitvis förvirrande.. förvirrande bra.. fin avslutning med sista raden!
2006-03-27
  > Nästa text
< Föregående

Cecilia H
Cecilia H