Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tyst

Inga ord kommer fast jag skriker
Inga tårar kommer fast jag gråter.

Allt det som man grävt långt inne kommer upp ibland
Som en varig skorpa
Står det där och smärtar
Allt känns då så jobbigt så mörkt

Och inte hjälper det att du ignorerar

Jag är starkare än så.

Som min vän skrev idag
Krig,
Flykt
Nytt början
Nytt land
Då dem rycker ifrån dig dina saker
Trampar på dem och skrattar
Elaka kommentarer
Hot
Dödar för fel namn,
Fel religion,
Fel plats som du är född på?
Fel för vem?


Jag har klarat av mycket
I mitt liv
Mycket märkliga saker har hänt
Mycket som man inte ens får plats i en dikt
För mycket för ett liv då man inte ens fyllt trettiosju.

Att fly från något
Skall det alltid vara så?
Att anpassa sig
Att vara tyst om man inte håller med?
Allt är annorlunda
Språk,
dofter
Men samma ord,
Hat
Och tankar.
Jag har
hopp att det ändå är många fler som
Har hjärtat på rätta stället
Hoppas
Och ber
Hoppas och vet
Att till slut så
Vinner de som
Vågar stå emot
De som älskar.




Fri vers (Fri form) av Destino
Läst 252 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2014-05-22 23:26



Bookmark and Share


  Rozsi.kovacs

naket o starkt skrivet bravo
2014-05-23

  Lars Hedlin
Så starkt i känslan du förmedlar och delar med dig rikt vännen! Varm kram till dig <3
2014-05-23

  Rise Little One
En dikt som väcker många tankar..
2014-05-23
  > Nästa text
< Föregående

Destino
Destino