Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Växthuseffekt

 

vem är jag
att säga till dig
att åka framlänges
när det hela tiden lutar bakåt

vem är jag
att se till dig
för att säga ifrån
när det saknas mening i mina ögon

vem är jag
att veta bäst
när det enda jag kan
är att vässa träd mot skogsbryn

för
inte vill jag
trots allt
glas runt omkring
vara den förste som kastar en sten

när den är limmad
på mig

 




Fri vers av alfa VIP
Läst 405 gånger
Publicerad 2006-03-28 13:02



Bookmark and Share


  anneluca
Självinsikt månne? Poetat med sedvanlig stil och finess! Ska jag peta så kan jag tycka att sista raden skulle låta: när den är fästad vid mig. Färdigpetat. Riktigt bra!
2006-03-28

  Lola
Ja, vad bra!
Jag tar åt mig av budskapet.
Den är genomtänkt och snyggt uppställd - en visuell fröjd för ögat.
Men det står 'skogsbryne' - fattas det ett 't', eller bör det dras ifrån ett 'e'?
Sedan tycker jag att 'glas' borde flytta upp en rad.
Annars, perfekt!
2006-03-28

  Ms Lovecraft
Jag kan inte låta bli att jämföra med utkastet du skickade till mig, men vad jag minns av det så har det nästan blivit två olika dikter. Den här är mer sorgsen och har ett vemod över sig. Förmodligen har det med radbrytningarna att göra, vilka saktar ner tempot. Särskilt första strofen gör sig bra på skärmen också. Snygg harmoni med radernas förhållande till varandra (dessutom gillar jag innehållet också)!
2006-03-28

  JMR
...som att inte döma någon förrän man gått i dennes skor...snyggt!
2006-03-28

  Sanningsägaren VIP
Nej, för det skulle göra ont, men fan vilken smäll det skulle bli.
Skämt åsido, som vanligt har du ett språk som golvar mig totalt.
Det är svängar som är omöjliga att parera, nåt som blivit lite av ditt signum. Men det finns ett djup i denna, som är väldigt viktigt.
Vad är vad och när blir det för hett och vad händer då?
Jag spar på mina stenar och ger dig en ros istället för denna insiktsfulla text.
Tack.
2006-03-28

  Dan Linder
en anklagan vänt mot insidan som utsidan. Tycker mycket om den sista strofen; ursäktande och beklagande på samma gång. Du lyckas bra med tonen här, det blir aldrig bittert, bara mycket klokt.
2006-03-28

  raphaela
En introperspektiv, beaktansvärd och lätt ömtålig text. Välskriven som alltid när det gäller dig.

Den enda petitessartade invändningen är vad "och" gör mellan andra och tredje vers? Det finns ingen samordning mellan de två första verserna.

Titeln har jag funderat mycket på, är det månne någon symbolik "trots allt glas runt omkring"..???
2006-03-28
  > Nästa text
< Föregående

alfa
alfa VIP

Mina favoriter
brus
Lupus
är det hos norén