Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Där jag såg hur marken gungade så smått

Min mus
den gömmer sig
knappt synlig

jag anar följer
i timmar
hör inte för allt kvitter


Årslånga ringar ringlar
i träden och här står
jag öppen åldrad

men man ser inte mina
egenskaper - nattviol och
skymningsljud genom buskarna


Jag tömmer en kanna
av vatten i natten på
blomman och ser den växa

Inte förrän dagen
gryr visar
sig dess prakt


Kanske
filmar någon
i smyg

men naturen är öppen
för vildgåsens rop och
smärta skogstuppars kukeliku


Så sköna när de dör
skäretröst fast ändå så
oskyldigt vått i gräset


Regnet kommer åter och
åter och vill
bara vattna

men jag springer och springer
för att komma ifatt molnen som
rör sig över land och sjö


Inte
kan jag
stanna här

mitt i naturens under mellan
spirande växtlighet som står
upp ur markens trolska fantasi


Nej det faller
in i
sig självt

och blommar på nytt
fram till nästa gång
nästa ljuva gång




Fri vers (Prosapoesi) av Bengt H VIP
Läst 294 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-05-31 14:31



Bookmark and Share


  Lena Själsöga Keijser
mycket
mycket vackert är detta

dofter rörelser stiger in
livsrörelse
2014-05-31
  > Nästa text
< Föregående

Bengt H
Bengt H VIP