Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det händer ständigt så mycket här i mitt boende hos sonen i Tillberga Västerås. Barnbarnen och jag har fullt upp. Egen bild.


Kajungar som föll ur boet.


Två kajungar

föll ur boet

Vad gör man?


Det sägs att om

man rör dem

överger föräldrar


Dessutom är

boet så högt upp

att vi kan inte nå


De hoppar omkring

och hittar nog mat

men kan inte flyga


Smärtsamt att åse

och inget kunna göra

tycker vi alla i trädgården




Övriga genrer av Bibbi VIP
Läst 644 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2014-06-16 16:57



Bookmark and Share


  Bo Himmelsbåge
Ja, det är svårt att åse hur hjälplösa o utsatta de små liven är...
När jag var ung så födde jag upp en liten kajunge som var helt övergiven...!
Den käkade glupskt korv, potatis o annat o blev stor o stark... satt på min axel o "pratade" o bet mig kärleksfullt i örat... Jag flygtränade den o till slut flög den iväg till sina fränder... såg den aldrig mer, men hoppas att det gick bra!
2014-06-19

    ej medlem längre
Naturens gång, se men inte röra..
2014-06-18

  ResenärGenomLivet VIP
Sorgligt, men sådant händer...
2014-06-17

  Eva Helene VIP
Ja, visst är det smärtsamt. Så väl du beskriver ett välkänt dilemma!
2014-06-17

  anits VIP
Så sorgligt för den lilla kajan
2014-06-16

  louisegirl
Stackars små!
2014-06-16

    ej medlem längre
Bara det inte kommer katter så brukar de klara sig, det är ju inga småfåglar som skatorna tar.
2014-06-16

  walborg
Förmodligen sitter föräldrarna i träden omkring och har koll så inte måsarna slukar ungarna - har sett när småfågelföräldrar i Humlegården ofattbart skickligt dyker ner på måsarna i sista stund och skrämmer iväg dem!!!!!
2014-06-16

    ej medlem längre
Liv och sorg går hand i hand.
2014-06-16

    ej medlem längre
Nä,manfårhållasig istyr,medrättkostå handlag kanman förståsfödauppdem!
2014-06-16

  Flicis VIP
Jo, det är verkligen tråkigt, att man inte kan hjälpa.
2014-06-16

    ej medlem längre
Du gör rätt, naturen har sin gång. Det fixar sig för det mesta. De vill inte ha kontakt med "oss" även om vi vill.
2014-06-16
  > Nästa text
< Föregående

Bibbi
Bibbi VIP