Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lusten till liv

Min lust är ohejderlig
jag njuter när någon tar i mig
med säkra armar
och rör sig fortare,
inuti mig
Vad är kärlek om inte lust?
Vad är passion utan hetta
utan sår som bitvis skaver mot varandra
vi är fiender i varandras sängar
och fränder när telefonen tystnat
sedan länge

men när natten lade sig runt mig igår var jag trygg
av minnet av dina armar
som kunde skydda mig
och jag tackade gud för en stund, att jag ännu lever
och fick känna värmen av en manskropp
i min säng
sedan drömde jag feberdrömmar
i tusen våningar eller mer
där hissen stannade och lät mig möta än fler
Men hur ska hjärtat orka?
Hur kan hjärtat skiljas från lusten?
Hur älskar man utan att använda hjärtat

Nu är jag här, i en ny verklighet
Ångesten lurar på min ryggrad och viskar att jag gjort fel
röster som talar till mig, att min lust till min vän gör skammen hel
jag har lämnat dåtiden bakom mig, tagit mitt egna sista steg
jag väntar på en oviss framtid
men jag är än ren
och mitt ljust är vitt
när min kärlek går hand i hand med köttets lustar
sida vid sida rör dom sig framåt, ostoppbara
för att livet ska återigen erövras
till varje pris
och tomhetens käftar gapa tomma
när jag gång på gång
stiger in i njutningens heliga lustgård




Fri vers (Fri form) av Stjärnfisk
Läst 307 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2014-06-23 18:15



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Stjärnfisk