Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I hemlighet

Det bästa jag kan göra är att tänka att du känner som jag ibland
Gör du inte det?

När man åker buss i exakt sextiosju minuter
och undrar om någon annan någonsin känner
Du känner så ibland, eller hur?

Jag är inte ensam,
Visst är jag inte det, visst känner sig alla ensamma?
Visst ser alla igenom en dimma på andra människor?

Är det inte sorgligt då,
att vi smyger med att vi är omringade av likasinnade
Att vi är så nära att vi antagligen skulle se det om vi kisade
Men jag kan inte sträcka ut min arm
och tränga igenom din slöja utan att lyfta på min

Och riskera att jag har fel

Så vi fortsätter att spöka för varandra

Kanske är vi bara enfärgade själar
med balkläder som satt så bra från början
att vi inte märkte något när tygerna växte in i huden

Det skaver så mycket

Jag undrar bara om det skaver för dig med




Fri vers av sextonförevigt
Läst 171 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2014-06-24 15:20



Bookmark and Share


  Tarantaran
Har nyss varit på bal
och balkläder skaver :)
men du har rätt att
de flesta säkert inte
är medvetna att det
finns likasinnade, i
onödan ensamma
eller sigensamkännande
människor som är rädda
att avslöja sig själva..jag
tror intuitivt att du har rätt,
så samla mod och lyft på
slöjan men bli inte rädd :)

2014-06-24
  > Nästa text
< Föregående

sextonförevigt
sextonförevigt