Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

World of warcraft och vintersorg

Jag är smutsig

Inte på ett konstnärligt vis, nej
jag har inte syndat och jag har inte tillräckligt
mycket självrespekt kvar för att skämmas
över mitt behov av flykt och bedövning
det är liksom alltid bara för långt till duschen
och vattnet är för varmt

Jag är smutsig

Det känns som det blåblinkande ljuset
från en datorskärm över en maiden-tisha
slängd över en annars meningslös stol
han har migrän och han har öppnat fönstret
i det här rummet där allt, förutom ett starkt,
isande ljus som gör att han inte längre sover,
är meningslöst; för en grabb som bara kan andas
uppkopplad

Jag är smutsig

Jag försöker dansa sexigt framför spegeln
blundar och drar mina fingrar
genom gammalt smuts i hårbotten, jag
håller in magen när jag är själv också, du vet
även om det bara är en fantasi byggd på
isolering, nattluft och tid
som inte gått att springa ifatt
Vill ju bara vara en fin tjej

Jag är smutsig

Jag känner mig som ljudet från februarislasket
när trötta och stressade vinterkängor
möter marken bredvid en försenad buss
Men jag är nog som ljudet av sopbilen
som i symbios med den första avgasdoften
skär igenom den korta, ensliga minuten
av något ganska vackert, klockan 7
på morgonen, i centrum av en lite för liten stad




Fri vers (Fri form) av sextonförevigt
Läst 363 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2018-03-05 02:00



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

sextonförevigt
sextonförevigt