Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Två yrvakna ögon

Du kan inte sova
Du är två yrvakna ögon
som stirrar hål i taket
i jakt på en blåsippa i
Adélieland, på strövtåg
mellan småstadshusens
trygga tomhet, vilar den
en tung dimviskning
som påstår det vara lönlöst
att försöka bygga vingar
Som om det vore fysiskt möjligt
för dig, att vara asfaltsfånge
Du är daglös, hopplös
Det är aldrig nog
när man är byggd på
drömstoft




Fri vers (Fri form) av sextonförevigt
Läst 435 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2016-11-20 21:07



Bookmark and Share


  Oknytt
Den här dikten är så himla bra!
2016-11-24

  Robin V
Så jäkla bra!
2016-11-20
  > Nästa text
< Föregående

sextonförevigt
sextonförevigt