Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
http://open.spotify.com/track/1rXomAyWZLTv6j4kVhQDGa


Vit ört i Peru

Som storm i stumfilm tränger en tår sakta fram ur ena ögat när jag tänker på hur du tagit hand om min vita azalea då jag varit hos hundarna och de ansiktstatuerade i Albayzin. Jag minns numera nästan varje dag att jag med gråt högt upp i halsen bad dig att du skulle hålla mig med både händerna och fötterna då jag var djupast inne i dig. Jag lät mig under dagen med sänkt huvud hånas av att inte kunna göra upp eld i kaminen, men du ville ha mig. Du samlade ihop ditt svarta hår och ville att jag skulle lukta på dig då du lät kläderna falla till golvet. Jag vill aldrig i livet glömma hur dina händer rörde sig då vi gick mitt i gatan fram med sol i ögonen och vind; varenda led löst vridande sig, som bar du ringar med saffirer på alla dina fingrar. Ibland kom ett finger emot min hand och då tog jag det, höll det en stund. En gång i tiden, för länge sedan, satt jag på en sten i skogen mitt i vintern och grät. Den var så stor, stenen - och den saknade mossa och var täckt av frost, att jag satt med sträckta ben på den, men med fötterna dinglande i luft. Det var kråkorna och jag och en bit bort en båt.




Fri vers av Per Teofilusson
Läst 362 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2014-06-29 15:42



Bookmark and Share


  Annie b'larsson VIP
En mycket vacker historia, med många känslor och dofter. Nu är avslutet annorlunda och man försätts i vinterlandskap men det är precis som det ska. Jag är hänförd.
2014-07-04

  Annie b'larsson VIP
Här finns flera ordvändningar som jag genast blir förtjust i: "Som storm i stumfilm", "Du samlade ihop ditt svarta hår", "Jag vill aldrig i livet glömma..."den är fin; en berättelse med stark färg. I en sådan väldoftande historia skulle jag bara önska mig ett avslut med lite mer bett.
2014-07-02
  > Nästa text
< Föregående

Per Teofilusson
Per Teofilusson