Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Enkla människor


Dinglande med benen från kökssoffan, klädd med röd galon. Ensamma.
Var för sig- rotlösa i rummet, men hemma i rymden.

Ingen pratar, inte i den här verkligheten.

Sammanbetten biter hårdare in i väggarna, allt är slukat och stängt.
Prytt med billiga nylongardiner och häftstift, en gång började dammsugaren brinna-

Då kom grannen in.

Annars kom ingen , hon hade några väninnor innan hon började bli så arg att hon grät hela nätterna- Det var nog tabletterna som skrämde iväg dom.
Hur hennes ögon förvandlades till bottnen av död sjö.

Allt tyst, ingen rörde sig- Den som andades skulle aldrig vara så dum igen.

Han fick aldrig behålla några jobb. Inte för att han inte arbetade för det fanns ingen som var så bra på att arbeta. Men han var för arg.
Varför skulle någon alls behöva ha honom hemma då.
Han blev ju bara argare och argare.

Det var asfalt någon gång ibland, dödgräveri, sopor och latriner-
Sådant som det blir mer svära av.

Står inte middagen färdig på bordet samma tid varje dag
rämnar marken inte ett liv kommer att finnas kvar.

Hennes fladdrande nariga händer och bleka ansikte visste -

Inget liv.

 

 

 

 

 

 

 




Prosa av Carola Zettergren
Läst 613 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2014-06-30 03:14



Bookmark and Share


  Gunnar Hilén VIP
aj aj aj aj aj aj aj
2015-12-03

  kerstin skriver VIP
det knyter sig av obehag och jag vågar inte heller andas. genom gestaltningen träder känslorna fram i min läsning. mycket skickligt skrivet. och ont.
2015-05-01

  Maskin röd
Du har verkligen fångat en obehaglig känsla, vilket fängelse sedan, och vilken slut. Jag gillar särskilt sista halvan av texten. Inte ett liv kommer att finnas kvar. Enkla människor. Hu, så bra, det strama. Det bästa när du skriver är att det känns som om du verkligen ser, både dig själv och din omgivning.
2015-05-01

  Eva Langrath VIP
Orden drabbar mig som ett knytnävsslag i magen.
2014-06-30

  Annie b'larsson VIP
Obehaglig känsla..ett ställe man vill fly ifrån. Väl berättat.
2014-06-30

  Lars Hedlin
Innerlig känsla berör hjärtats djup!
2014-06-30

  aol
Starkt nära så berörande
2014-06-30

  Marita Ohlquist VIP
Text som berör!
Tycker jag är där, ser och känner.
2014-06-30

  Christine Sabel
Jag fick en knut i magen av denna och mina käkar bet ihop. Alltså, mycket bra berättat!!!!
2014-06-30

  mickech
Vilket öde, mycket bra berättat!
2014-06-30
  > Nästa text
< Föregående

Carola Zettergren
Carola Zettergren