Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
sex timmar


För de få som får

De sommarkänsliga

de som har känslan i magen..

som att det finns för många fåglar att lyssna på

för många flöjter att spela med.

Och det är såklart ett Eden av möjligheter

för den som inga eder tagit och inga löften brutit.

Med sommarvind under klädnaden

likt en segel-vit drake lyft mot den blå himlen.

Det är med nakna ben och hettande kinder

som bekymmerslösheten kommer.

Mellan raderna i sommarsånger

om lena kinder mot stickiga.

Du vet att dina drömmar kan bli sanna,

och att dina alldeles för våta kyssar skulle bli förlåtna.

I samma ögonblick du går över gränsen.

Gör du det som sommarlusten, till och med den,

bett dig att göra när du lugnat ner dig.

Det där som monstret i din garderob varit rädd för.

Änglarna äter popcorn och ser avundsjukt på,

det där som det var för fromma för att få.

Det där sommarkänsliga,

det som känns som fjärilar i magen.




Fri vers (Fri form) av Aftonvännen
Läst 346 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2014-07-02 10:39



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Aftonvännen
Aftonvännen