Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
mixad kompott av rader ur mina texter från förra sommarn (inräknas även som Asken den femte) ...inspirerad av Savoy Truffle (en ovanligt lättsinnig låt för att vara Harrisons, även om stinget ruvar bakom karamellöverdraget) på Beatles White Album


omTRYfflad KonfekTYR (vit beatle)





Bara några små bitar, please!

smälter din vaniljehud

Bling-blinget kränger


Baryton-saxofonens sväng

kantad av krokant bekantade sig med raksträckorna

likt en fisk i torra rymden

Desmond glares down upon earth
more lucid than ever
he desires Lucy to have


jordgubbe med psykosofisk topp

världen försänkt i glasburk

med snabba aprikoser

plays his flute for five hundred birds
and bears, deers and foxes 'round a fountain

Det var en gång en flamingo som hade blivit
alldeles randig. I stort sett liknande hon nu en
polkagris. Och det tycktes som att flamingon var
förtjust i sin nya look. För varje gång hon vred sig
runt sig själv för att putsa dräkten, flög hon flera
centimeter närmare molnen...


där beatlarna rullade igång Magical Madonnas walrussian field of Raccoon Fools or something old brown

Vad är det du hörde i öronvrån?!

nere i matrumssalongens skafferi
och kanske bökade med askar

hos Herr Hallonen, men alla
hans stugor ligger fullbelagda

alltmer hungrig av mättnad

dess noggrant gräddade honungspaj, you know


Eran uppgift blir nu, naturligtvis, att välja ut varsitt stycke
ur dessa. Ni får mosa ihop orden ytterligare eller plocka
fram somliga, alltefter behag och hink eller intellekt.

...plocka in smultronen från -88

hellre mardrömd än bortglömd
 

want so badly to stay in this egg

the 60's stuck in the 50's

her wind peels cute fruit

Blommorna smakar som om 60-talet aldrig tog slut

sommarlovandes oss snälla gröna monster

glasögon som olikgör kulören
på vilka bär man än träffar på


blå sammet på en röd donna

jo minsann, miljoner människor har slickat på dig


Strupens Köns-aspekt : SAXOFON

Könets Strup-aspekt : TROMBON [BASUN]

Harkrankarna harmonierar på harpa
men insekter har irriterande hittat in


fyller varje gathörn

tills det går flöjt i varenda stubbe och jordgubbsbuske

digging like a knight of spades
for splendid things


...ytterligare påpekanden. Det var helt enkelt en polka-flamingo som stod där på mäktiga ben med näbben beredd. Vartenda tecken tydde på att den krävde söta grisar till lunch, men orangutangen hade mest bara frukt att bjuda på.

 

 

 

 




Fri vers av TrollTörnTrappan VIP
Läst 246 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2014-07-10 09:33



Bookmark and Share


  Connie
Jag blir hungrig på mer!
2014-07-10
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP