Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

STÄLLER UT MINA LJUSA SÅR

Som
konstnär i bild och själ
måste man ställa ut sig själv

Sitt mörker
sitt ljus
sina skavsår
och kirurgiska ingrepp

Som Konstnär
måste man stå för sig själv
hur än stormen
är fylld av återandvänt skräp

Som konstnär
måste man svälta
eller måla tomtar och troll
jag spydde alldeles nyss
över tre tavlor av säljande
båtar och hav.

Mina bilder faller i vinden
mänskor passerar förbi
på väg mot karuseller och dansmusik
mot doften av friterat fett

Men vem är jag
att ändra deras väg
att övertyga dem att
mitt mörker
mitt ljus
mina skavsår
och kirurgiska ingrepp

skulle vara allas sanning

Men jag försöker, söker
och njuter väldigt tyst
över alla mina ljusa sår.




Fri vers av Jan Linderoth
Läst 399 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2014-07-12 12:41



Bookmark and Share


  genni VIP
Underbara ord!
2014-07-24

  RitaBrunner
Helt underbara skavsår och kirurgiska ingrepp! Helt underbara spyor och återanvänt skräp! Och en helt underbar konstnär och poet!!
2014-07-12
  > Nästa text
< Föregående

Jan Linderoth
Jan Linderoth