Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tomrummet



Nu kan jag fyllas,
tomrummet ligger naket.

Solen är låg nu,
eldröd
Den speglar sina
sista strålar i en stilla älv.

Alla dofter känner jag igen,

inga skuggor
allt reflekteras.

Trollsländans slag över vattenslöjan
överröstar forsens brus.

Nu dansar trädens spegelbilder.
Nu dansar alla mygg över älvens yta.
Nu färdas tomrummet i älvens strömfåra.

När jag andas har solen sakta sjunkit bort i horisonten.






Fri vers (Fri form) av Peter Boström VIP
Läst 160 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-07-20 22:26



Bookmark and Share


  Ciralina eller Annmari Nyzell VIP
Det där var riktigt bra.
"trollsländans slag över vattenytan
överröstar forsens brus"
Gillar jag särdeles.
Och även som du arbetar med begreppet "tomrummet" som en sorts helig plats eller extra utrymme. Spännande.
2014-07-21
  > Nästa text
< Föregående

Peter Boström VIP