Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Har vi något val?


Vad väljer vi i valet?

 

Valet i höst känns svårt;
ska jag rösta eller avstå

Firman får min röst om jag lägger den på livets färg
och en firma är just inget annat än ett företag
som sammarbetar över gränserna
värnar vinster utan vision
gynnar toppen, knipsar sidoskott
plantan vajar med giftig rot

centraliserad korrumperad makt
privatiseringar, lögner
avregleringar och folkförakt
en bas för rekrytering
karriärstegring

Bundsförvanten i det blå gynnas om jag avstår
en sanning, så historisk och konkret
så om någon säger annat
snackar man om sånt man inte vet

Var är alla värdiga alternativ?
Var finns det sunda bortanför samarbetet,
det radikala med modet att gå vidare på vis väg,
med förmågan att få folk att följa sitt förstånd,
istället för serverat valfläsk och egen börs?

..men det är väl egentligen ingen som tror längre
varken på framtid eller förändring
men det får bero

intalar sig att det gör skillnad
acceptera sanningen är det inte många som törs 

 

 




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av KattenKin VIP
Läst 345 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2014-08-15 11:38



Bookmark and Share


  Connie
Vill folk ha valfrihet? Ja och nej! Ja vi vill ha valfrihet, men vi vill inte ha valfrihet som ger sämre val.

Valfrihet under vissa omständigheter går bra eftersom vi är oroliga för att vi ska behöva tvingas välja mellan sämre vård, sämre skolor, sämre pensionsfonder, sämre elbolag och sämre apotek.
2014-08-16

  Lars Hedlin
En stor fråga Should we stay or should we go?
2014-08-16

  Marianne Räf
Ingressens fråga är bra!
Man kan undra vad det
är vi "väljer". Tycker ditt
Engagemang är föredömligt,
men tror -trots allt- inte på
Socialismen. Tror att ett
kapitalistiskt system ger
mer frihet och har bättre
nutrition till medborgarna.
MR
2014-08-15

  cilax VIP
det viktigaste är nog att rösta. om man tror på demokrati, vill säga
2014-08-15

  Marita Ohlquist VIP
Bravo!
Sätter igång tankeverksamheten.
2014-08-15
  > Nästa text
< Föregående

KattenKin
KattenKin VIP