Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

for iväg som en nyårsraket

 

Du är som en solstråle
säger han
till mig som bär blåljus
och blåser på mina hemliga sår
faderligt och ömt som på ett barn
intet ont anande
mörkret jag vuxet härbärgerar

Vi pratar om ditt och datt
jag nämner inget 
inte ett ord om nyårsdagen
hur jag tog mig in genom källarfönstret
golvluckan som jag knappt fick upp
att jag fick pressa och pressa
tills skallbenet höll på att gå sönder
få undan matta och möblemang
för att ta mig in i det kolsvarta huset

Vi pratar om kylan
vattenledningar
han är för ömtålig för kallduschen
vidare om hus som fryser sönder
inte vad som föranleder
mörker inom
trasiga själar
eller varför hjärtan brister

Så nämner han henne
han, den intuitiva
säger att hon är en stjärna
en på miljonen
utan att veta hur nära
himlen hon alltid flög
särskilt denna nyårsdag




Fri vers av KattenKin VIP
Läst 116 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2024-01-06 15:56



Bookmark and Share


    ej medlem längre
"Then, summoning the wild courage of despair, a throng of the revellers at once threw themselves into the black apartment, and, seizing the mummer, whose tall figure stood erect and motionless within the shadow of the ebony clock, gasped in unutterable horror at finding the grave cerements and corpse-like mask which they handled with so violent a rudeness, untenanted by any tangible form."
2024-01-11

  Respons VIP
En stark kärleksdikt till en person som fått kämpa länge. Flera lager av historier som täcker varandra.
2024-01-10

  Kungskobran VIP
Vad vet man om en annan människa
vad den upplevt och vad den känner
men ta emot den oförbehållsamma kärleken, njut av den så länge den varar.
Tids nog mognar sanningen, den kanske bleknar. Kanske kan släppas fram i lagom portioner eller inte alls. Vi alla gömmer på något.
Fint framställt i din mäktiga dikt

2024-01-06

  Evelyn Falk Möller VIP
Det finns en historia (kanske många) inuti historien..... Det är som om berättelsen tar sig fram, känner sig fram så försiktigt för att inte väcka "den björn som sover".....
Fantastiskt bra skriven.
2024-01-06

  Ulf Carlsson VIP
En text med underordnade bisatser, inskott och mellanmeningar, som skyler en traumatisk händelse längesedan eller nära.
Inför himmelsfärden är vi alla sköra.
2024-01-06

    Sefarge VIP
Wow.En dikt som liksom
Rör sig uppåt,inåt flera
dimensioner. Gillar
den mycket!
;)

2024-01-06
  > Nästa text
< Föregående

KattenKin
KattenKin VIP