Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sagan om mitt liv

Drömmarna jag drömmer om
ser ner i vattenkokaren
med en vulkan på näthinnan

Kängor mot asfalt
huvudet bland knott
simmar i grönt sken
knäcker grenar
och fångar hösten
när den gråter löv
snurrar med tunga ögonlock
med handflatorna mot solen

trots att jag aldrig
tog skogsvägen hem

Säkerhetsbältet skaver mot halsen
öppna fält och Jane Austens ande
som jag dansar med
gömmer mig bland tusen blommor
vänder blad och rodnar
när Edward Ferrars kysser mig
dricker vin, klär av mig naken

120km/h
och jag var alltid redo att hoppa ut

Täcket över näsan
men doften når mig alltid
det luktar saxofon, det luktar whiskey
jag skrattar och ser inte
när cigaretten bränner hål på lampskärmen
vi tystnar
och skrattar igen
vänder upp och ner på våra glas
och springer hem genom mörka gränder

och jag lovar att jag en dag
ska dansa bugg i New Orleans




Fri vers av sextonförevigt
Läst 337 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2014-08-20 16:48



Bookmark and Share


  Grusknaster
Wow så snyggt skrivet alltså. Verkligen.
2015-01-30

  Madagascar
"knäcker grenar
och fångar hösten
när den gråter löv"
Love it
2014-09-24

  den nakna poeten
du säger att du inte kan skriva poesi jag är skälv ingen poet men om det här inte är poesi så har havet ingen botten du är jätte duktig på att måla orden vackert och fin rytmer formulerat jätte bra bravo ! jag ser att du är ny på sidan jag är ca 1 år gammal här men välkommen och du håll inte till baka dina ord dom är vackra från hjärtat det är så dom träffar andra bra skrivet
2014-08-20
  > Nästa text
< Föregående

sextonförevigt
sextonförevigt