Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Valnötter Ö, Ä, Å




Ö


Att välja kan vara överreklamerat,

mer tröttande

än klargörande...


för den som saknar tre ögon

i nacken, en uppsjö

av kartläggare eller teleskopsköterskor och

hör högre på vänster öra



...före du märkt vilken nöt

vi verkligen behöver

samt vems alltför sötade gröt

som möjligen återigen

blir över




Ä


Att välja kan vara skönt överväldigande

och väldigt, väldigt, väldigt spännande

- ända tills man valt -



därefter förefaller frihetens vägar

ej längre lika öppna

eller känns

genast mindre oändliga


när det är genomförandet

som gäller.




Å


Att välja kan vara åtskilliga val

vilka kastar oss

från åtrå

till ångest

via återvändsgränder

till åtrå

från ångest

över åttafaldiga vägskäl


medan vägen

ändå blott var en


(eller på

sin höjd två??

Bar å åk!!

kanske gå...)

 

 

 

 




Fri vers av TrollTörnTrappan VIP
Läst 195 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2014-09-10 09:40



Bookmark and Share


    prima donna
Så här i valtider så är det nog bra att man väljer rätt nöt. Risk för kraftig allergichock om SDnötterna får mer inflytande
Bra skriftat anyhow!
2014-09-10

  Nanna X
mycket underfundigt och skönt med den gradvisa övergången i allitterioner och assonanser!
2014-09-10
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP