Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det blir bättre med ljuset

Nu är det höst igen
och med den kommer ångesten
På omslaget för Tidningen står
"Bli kvitt höstdeppen!"
Och jag köper flera exemplar
Inte för att jag tror att det kommer att hjälpa
Det är nog inte min målgrupp den riktar sig till
Klatschig kvinna i träningskläder som ler
Vi lider nog olika av höstens intrång

Samma sak varje år
Tankarna kring vem jag är
Vad jag vill
Allt jag velat men som aldrig blivit av
Ångern och irritationen över att vara för feg för att ta stegen
Känslan av att vara less sig själv och vilja byta livet mot någon annans
Du vet den där känslan
Att vilja ha en nystart
Pröva nåt nytt!
Go Wild n' crazy och bara lämna allt för en resa jorden runt

Men det är ju bara en årstid
Och det går ju över
Allt blir bättre när ljuset kommer tillbaka säger de
Och jag håller med
Men höstdeppen kommer iallafall
Och med den tankarna om ovissheten
rastlösheten och otillfredsställelsen över hur allting blivit
Ångesten över hur det istället kunde ha varit

Men jag klär mig i färgglada träningstights
Jagar endorfiner som besatt
Leendet är på, om än lite skevt
Det blir bättre med ljuset säger de och jag väntar
Men just nu
Bor hösten i mitt bröst.




Fri vers av Emmahelatiden
Läst 401 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2014-09-12 00:57



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Emmahelatiden