Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Så gott som ingenting känner jag till om svampar. Håller på att skaffa begrepp om vilka varelser de är, i sina tusentals sorter. Här följer den poetiska aspekten av processen... http://www.svampguiden.com/art.asp?art=lactarius_deliciosus


Svampen den första : TallBlodRiska




Risken är allt annat än överhängande

att din läckra, lättrensade lekamen

skulle förväxlas med något giftigt

eller gifta sig med någon

annan än tallen

Din kusin växer snarast under gran

och heter då enbart blodriska

förutan gropar

Fiskat har jag fram på nätet

hur du ska vara en riktigt

smakrik riska

som vet att all den morotssaft hon blöder

föder vår aptit

tills hennes hjärta, hatt och fötter

må övergå i torkande grönt

Blott skäggriskan kunde oss bedragit

försåvitt han icke hade föredragit

växa invid björk

 

 

 

 




Fri vers av TrollTörnTrappan VIP
Läst 291 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-09-19 14:26



Bookmark and Share


    prima donna
Risk-tagande i skogen :)
2014-09-20

  Palett
Trevlig och upplysande text om blod- och skäggriskan ! Föder längtan till en svamputflykt !
2014-09-19
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP