Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ur THE MESSAGE på svenska PSALTAREN Eugene Peterson. Inspiration Psaltaren två. Bild: "Ridande konung i Dädesjö kyrka. Goggle


Gud på himlatronen brister i skratt.


"Ni länder, varför väsnas så vansinnigt?
Ni folk, varför gaddar ni er samman?
Världens ledare armbågar sig fram;
demagoger och delegater ordnar toppmöten,
Gudsförnekarna, Messiastrotsarna:
"Vi ska bli fria från Gud!
Bryta oss loss från Messias"!
Gud på himlatronen brister i skratt.
Först måste han le åt deras kaxighet;
sedan blir han sträng men rättvis.
Ilsket tystar han dem:
"Vet ni inte att det sitter en kung på Sion?
Kröningsfesten står redo för honom på det heliga berget."



I röran om åsikter hit och åsikter dit

angående om var faran är störst idag

och var lösningen finns för oss då allt

förefaller krascha i tiden och i landet



plockade jag fram en bibelparafras

och faktiskt kom jag till ro igen i

mötet med en levande Gud

som jag kan nå i Hans Ord



men det är viktigt nu

att söka Herren medan

han låter sig finnas

åkalla honom medan han är nära



Ty snart kommer Jesus tillbaka!

Det är min tröst i vedermödan

och mitt hopp för framtiden att

snart kommer Jesus igen...


m.youtube.com/watch?v=gPxOzBSY_hM#




Övriga genrer av Bibbi VIP
Läst 298 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2014-09-20 18:21



Bookmark and Share


  anits VIP
Fin läsning i dom tider som nu är!
2014-09-21

  Eva Helene VIP
En text i tiden, engagerat som alltid!
2014-09-21

  ResenärGenomLivet VIP
Det är inte svårt att förstå vart vi är på väg...det är bara att läsa tidstecknen... dina texter är som ljus i mörkret...
2014-09-21

    ej medlem längre
Fin läsning!
2014-09-21

  louisegirl
Jaa, måtte han snart komma <3
Bra skrivet!
2014-09-21

  mare VIP
Snart är han här
snart är han är
snart kommer Jesus igen ;)
2014-09-21

  walborg
Skön läsning i dessa tider
2014-09-21

    ej medlem längre
Måtte han komma å möta oss snart!
2014-09-20
  > Nästa text
< Föregående

Bibbi
Bibbi VIP