Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kan du se mig nu mig nu mig nu

Jag är livsfarlig
när dimman kommer
jag känner dig så väl
känslan av dina tänder
dina tänder
när de sliter sönder
det som jag aldrig riktigt
kan sätta ord på
är så familjär
så familjär
att jag nästan
bjuder in den

Jag har släckt ljuset
inombords
för att slippa känna
blodsmaken i munnen
blundar och ser på
när ångesten tar form
av någon annan
så att jag nästan
kan röra vid den
och trösta mig själv
med att jag inte
kan hjälpa att jag
har gått i bitar

Jag är livsfarlig
när jag är ensam
inga varma händer
om mina anklar
som drar ner mig
innan det är försent
tiden står still

Jag är ett litet barn
och den kalla källaren
har bara ett fönster
smutsig, naken
med knäna vid hakan
i en pöl där varje droppe
symboliserar varje önskan
om att någon
på något sätt
ska gå förbi fönstret
till en kall källare
och se ett gråtande barn
som jag har gömt
så långt in
att jag
att jag
jag

det är alltid försent




Fri vers (Fri form) av sextonförevigt
Läst 177 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2014-09-24 16:12



Bookmark and Share


  Drömfångare
Slutet är så berörande.

Kanske lite för att jag också har ett gråtande barn längst in.

2014-10-02

  Lena Själsöga Keijser
starkt
skriver du
det övergivna barnets upplevelse

... det är aldrig försent
2014-09-26
  > Nästa text
< Föregående

sextonförevigt
sextonförevigt