Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Farliga ambitioner

Du har en självisk dröm
Sätt eld på skogen
Låt den brinna
Låt den bli aska

Jag har en självisk dröm
Klättra till toppen
Tar mig tillbaka
För att vinna priset

Vi har en självisk dröm
Ett fotsteg på Mars
En ny plats
En ny värld att bekämpa

Gott och ont
Vad är vad?
Vet du?
En distinktion sägs det vara
En kombination av händelser
En summa av subtraktioner, additioner och divisioner
Produkten av alla försök ser jag i dina ögon
Alla sanslösa abstraktioner inbakade i vackra ord

Du sänker din röst
Säger att livet är mycket större än alla ord som sägs
Du frågar mig:
Vågar du gå vidare?
Orka du lyfta dig upp?
Behöver du min hjälp?
Eller klarar du det själv?

Hur det blir sedan, när all tid tagit slut?
Hur blir det sedan, när alla ord är sagda?
Inga slutna rum kan hålla oss kvar
Vi är små själar som ber om mer
Mer för oss själva




Fri vers (Fri form) av Henrik Sjöberg
Läst 239 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-09-26 16:13



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Henrik Sjöberg
Henrik Sjöberg