Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Eget foto


Vi ger oss av

 

 

I skaror har vi samlats
för att ge oss av.
Vi flyger över skogar
och berg och djupa hav.

Snart mörker och kyla
regerar detta land.
Vi lyfter våra vingar
för färd mot ljusets strand.

Vår väg är lång och farlig,
men vi ger inte opp.
Vi vet att målet finns där
i slutet av vårt lopp.

Till solen och till värmen
vi skyndar nu åstad.
Vi är nog många tusen
som syns i en lång rad.

Och om du hör vårt lockrop
och önskar följa med,
slit av dej dina bojor
och ställ dej i vårt led.

I skaror har vi samlats,
ja, nu är tiden här.
Vi jublar och vi sjunger,
för vingarna...de bär!!!



 

 

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av ResenärGenomLivet VIP
Läst 321 gånger och applåderad av 27 personer
Publicerad 2014-10-03 17:51



Bookmark and Share


  WyS VIP
Du kan "skalda" på hög nivå!
2014-10-12

    ej medlem längre
Välkomna tillbaka!
2014-10-09

  Bibbi VIP
Grattis till placeringen!
2014-10-06

  Lärling
En mycket fin och rytmisk text, som väcker längtan...
2014-10-06

  Lars Hedlin
Underbart och ömt
2014-10-05

  Stefan Albrektsson
Ja, jag hade ögonen riktade uppåt igår. Ja, gässträcken är stora och många. Jag såg dessutom en stor flock ormvråkar (ca 30-40) som cirklade över stan och sedan snirklade sig så sakta söderut.
2014-10-05

  Bo Himmelsbåge
En skön dikt om flyttfåglarnas årliga resa mot söder... visst önskar man följa med...!
2014-10-05

  anits VIP
Åh, en helt underbar dikt!!
2014-10-04

  Ljusletaren
Underbar dikt!!!!!
/kram
2014-10-04

    ej medlem längre
Flödande vackert skaldat.
2014-10-04

  Heikki Hellman
Ett tillfälligt årligt avsked. I din text deras glädje och vår vemod beskriven av en 'djurkär' skald och naturvetare!
2014-10-04

  Bibbi VIP
Så fint beskrivet.
2014-10-03

  Connie
Vacker naturskildring i både ord och bild!
2014-10-03

  Palett
Vackert om fåglarnas färd mot varmare nejder !
2014-10-03

  Rise Little One
Frihet... det bästa som finns...
2014-10-03

  louisegirl
Om jag kunde flyga skulle jag hänga med..
Mycket vackert skaldat!
2014-10-03

  Marita Ohlquist VIP
Bra text med härlig rytm!
2014-10-03

    ej medlem längre
Det blir tomt när de ger sig av de små, men många finns ju kvar också.
Mycket fint diktat och rimmat!
2014-10-03

    ej medlem längre
När fågelsträcken drar över himlen finns både vemod och skönhet i luften.
2014-10-03

    ej medlem längre
Oss dina läsare att lyfta å ej ge åpp. Bästa maning jag läst på länge. Strålande!
2014-10-03

    ej medlem längre
Ja, den här dikten är lika vass, ja den flyger lika fint som ett äkta fågelsträck. Du manar ockås
2014-10-03

  Per "Läsaren" Sörqvist
gillar
2014-10-03

    ej medlem längre
Så skön text - vill lyfta ovan jord!
2014-10-03
  > Nästa text
< Föregående

ResenärGenomLivet
ResenärGenomLivet VIP