Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
den här ljuva körledarinnan förföljer mig i drömmen. misstänker att hon är mitt forna, bättre jag, som känner sig förkastad och hämnas genom att blända mig med sin ljusa strålglans


Svartsjuka - en drömsonett

 

Jag var den gamla, kloka, galna, vilda

jag hade alla känslor i min sång

men kände ändå med en enda gång

att jag blev svartsjuk på den unga milda

 

Hon var så ljus och vacker, inte lång

i islandskofta var hon klädd, Matilda

och dessa toner som hon kunde bilda

de steg mot himlen som en blå ballong

 

Hon dirigerade vår lilla kör

med varsam känsla och med stadig hand

när det var moll blev klangen ändå dur

 

Jag fällde upp mitt notställ som sig bör

men saknade mitt eget vilda band

där som jag inte var en skum figur




Bunden vers (Sonett) av Nanna X
Läst 278 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2014-10-05 09:44



Bookmark and Share


    Monica Kvist VIP
Du är verkligen en skicklig skribent!
2014-10-16

  Anya VIP
Men att du får till en sonett...IMPAD! skulle jag aldrig klara. Gillar den däringa Matilda fast diktarjaget verkar höra hemma i garagebandkulturen.
2014-10-08

  TrollTörnTrappan VIP
intressanta (dis)harmonier! Hur den som har hela regnbågen i sig likafullt blir sotis på ett visst ljus... Hur moll alltför lätt kan synas vara något skumt i dur-världen?!
2014-10-07

    nånja
träffande måleri :)
2014-10-05
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X