Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Lite mer än blott lösa funderingar i nattningen ...


Vem har råd ...

... att ta sig tid
för 
att älska
tycka om
bry sig om
i verklig mening ...

... och då
i dess allra mest
pregnanta förening?

Känns 
lite nu 
mer än då
som om
de allra flesta
utan några särdeles
speciellt numerära undantag
är så upptagna av
att gardera sina egna jag
för de ska vare sig
kunna, vilja eller förmå
sig till att inse och förstå ...

... att det är just därför
att vi lever i den tid vi gör
i en värld som i avsaknad av
kärlek, 
tid för att bry sig om
och visa att man tycker om ...

... för var dag som går
vecka efter vecka
månad efter månad
blir till tid
vilken känns som lånad ...

Tid vars innehåll
ej rymmer plats för undantag
för annat än det 
som säkerställer
välbefinnandet och egennyttan
utifrån var och ens strategi
för sitt egna jag ...

Intill den dag
då insikten så infinner sig ...

Insikten om 
att vi alla och en var
och så ock 
detta egenprioriterade jag
har behov av 
att också ge
och ej blott bara fortsätta ta ...

... för att kunna
fortsätta få ...

Men Universums 
fundamentala lag om tre
väljer de allra flesta
att vare sig vilja tro på
eller än mindre
att vare sig se 
eller dess innebörd inse ...

Önskar fler vågade tro
Tro på att det aldrig är för sent
För sent att tänka om ...

Men det räcker 
rätt långt på vägen
att ta börja med ett första steg ...

... att visa 
någon som
man bryr sig om
tycker om 
och kanske till och med älskar
att man så gör
för dem de som 
människa, person och individ
utan några attribut
och andra tillbehör
blott bara é ...

Om vi kan
få till några fler
som tar detta steg
blir det snart
ännu fler som vågar
följa med på rätt väg ...

Ty även om 
vi lever i en tid
som känns alltför hård
så är det faktiskt så
att vi nu ej längre har råd
att inte 
prioritera om ...

... och då prioritera
vår tid och dem
vi älskar 
tycker om
och bryr oss om
så att de 
ser, känner och förstår
hur väsentliga de är
för oss i våra liv ...




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 204 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2014-10-07 00:28



Bookmark and Share


  Carl Mikael Fäldt
Du skriver ut kärleken på ditt märkligt vackra sätt!

Om man orkar igenom din text finns en känsla av samhörighet där!

Så tycker/känner jag
2014-10-09
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP