Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Att födas God


Ett litet gulligt jollrande hörs ifrån vaggan
där babyn ligger

Liten o god drömmer o tror om att få växa
upp med kärlek o mod

Vad denna lille krabat inte visste var att han
föddes in i en liten gullig soldat familj

där fria tankar ej var tillåtna och i tidig ålder
får lära sig att skarp ladda ett vapen och
skjuta ihjäl sina fiender en barn soldat blev
gossens öde

Detta utstakade liv som du kanske inte vill
befinna dig i men som indoktrineringen
sedan barnsben försatt dig i

Alla föds vi ifrån början goda men vad händer
sen när vi växer o frodas när något sen går snett
och man förlorar sitt folk vett

Om det goda i oss hela livet fick råda så skulle
vi ondskan inte på så nära håll nu få skåda.... Rozsi.Kovacs




Fri vers av Rozsi.kovacs
Läst 293 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2014-10-08 19:02



Bookmark and Share


  Drömfångare
PRECIS så.
2014-10-30

  Carl Mikael Fäldt
Så jävla starkt och vackert!
2014-10-22

    prima donna
Du har rätt alla föds goda men omvärlden formar! Vi lever i en kall värld. Bra förmedlat!
2014-10-14

  Bibbi VIP
Grattis till placeringen!
2014-10-14

  Lars Hedlin
Mycket mycket bra!
2014-10-10

    Dan Myrbeck
Tänkvärd och klok. Bra.
2014-10-09

  Bibbi VIP
Tack!
2014-10-09

  Carl Mikael Fäldt
Du skriver en text som jag anser är ett rent genidrag!

Tack att jag fick läsa!
2014-10-08

    ej medlem längre
Så sant och så olika ödets lotter delas ut. En fin text som påminner oss om detta..
2014-10-08

    ej medlem längre
Så bra du skrivit här om hur lätt det är att man kan hamna fel i livet. Och denne lille valde det ju inte ens själv...
Världen är oerhört grym...
2014-10-08

    ej medlem längre
En underbar text!
2014-10-08
  > Nästa text
< Föregående

Rozsi.kovacs
Rozsi.kovacs