Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Eget foto


Silverskatten

 

 

Månen med sitt trolska sken
lyser upp var krokig gren.
Vackert skiner den i natten, 
speglar sig i källans vatten.

Tyst den går sin gilla gång,
lyssna ock till stjärnors sång.
Vandrar stilla över skyn, 
försvinner sen vid skogens bryn.

Snart är morgonen då här.
Nattens ljus, dess lugna sfär,
går till vila, syns ej mer.
Sedan solen mot oss ler.

 

Vi ser fram mot nästa natt
och ber: "kom, ljuva silverskatt!"

 

 

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av ResenärGenomLivet VIP
Läst 329 gånger och applåderad av 33 personer
Publicerad 2014-10-09 18:08



Bookmark and Share


  anits VIP
Så fint poetat!
2014-10-22

  Ljusletaren
Wow så vacker bild *njuter*
Fina ord därtill också/ kram
2014-10-13

  Linda CH VIP
Fint poetat!
2014-10-13

  Fjäderpennan
Så fint...
2014-10-12

  WyS VIP
Så fin rythm!
2014-10-12

  ULJO
Så förtjusande framfört
2014-10-10

    Dan Myrbeck
Vacker skildring.
2014-10-10

  Lars Hedlin
Mycket fint ;)
2014-10-10

    ej medlem längre
Sagolikt vackert skaldat om månen..
2014-10-10

    ej medlem längre
Mycket vackert diktat om månen ...
magi ...
2014-10-10

  Angel of love
Ljuvligt fint beskrivet.
2014-10-10

  Stefan Albrektsson
Vilsamt rimmad romantisk text. Månen som silverskatt är vackert!
2014-10-10

  Chawa VIP
Tjusigt foto! Stämningsfullt vackert diktat... Passar fint i fullmånetider. Ser det trolska vackra skenet nu ikväll..!
2014-10-09

  Bibbi VIP
Så fint.
2014-10-09

  Olof Lagerhorn VIP
Det fantastiska med månen är att vi människor har varit där och undersökt den.
2014-10-09

    ej medlem längre
Vackert å välkomponerat om månen som du kan dikta om!
2014-10-09

  Eva Helene VIP
Det är alltid något magiskt med månen. Fint här.
2014-10-09

  Marita Ohlquist VIP
Härligt med en text om månen!
2014-10-09

    ej medlem längre
Åh så vackert du diktat. Och fint foto på månskenet!
2014-10-09

    Birgersdotter VIP
Trolskt och vackert
2014-10-09

  Elisabeth H
Vackert.
2014-10-09

  louisegirl
Jättevackert, om månens trolska sken..
2014-10-09

    ej medlem längre
Tycker mycket om dina fina ord.
2014-10-09
  > Nästa text
< Föregående

ResenärGenomLivet
ResenärGenomLivet VIP