Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
09.10.2014 Torsdag. Semesterminnen


Första hjälpen i sista stunden

Den sista natten vid den mörka heta San Agustin-stranden älskade jag min egen existens. Ja, jag gladde mig i oändlighet på strandhotellets balkong. Det brusade från den vilda väldiga Atlanten i vindens värmande påminnelse om syrsornas sånger. Där strandens sand slipades runda av vågornas desperata kamp att nå fram till kölarna på fiskarnas öppna båtar.

När jag vände mig om såg jag den misär droger ger. Där vid muren låg en man - ett utbränt skal - med sina sista andetag i den obarmhärtiga solens heta strålar. Jag böjde mig för faktumet att vatten väcker liv och vände dödskampen i den yttersta stunden till tacksamhet och förundran.

Gråt med mig Canarier. Ja, vänd era tankar till det möjliga i omöjligheten.




Prosa av Mats Kitok-Lundmark VIP
Läst 280 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2014-10-09 19:57



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Det är något fint över hela denna text.
Och medkänslan för de svaga berör....
"Gråt med mig Canarier"....
2014-10-10

  Stefan Albrektsson
Suggestiv titel! Jag slås av det empatiska i din text. Och så älskar jag de många alitterationerna som får texten att dansa fram (som tex "vilda väldiga Atlanten i vindens värmande" och "syrsornas sånger. Där strandens sand slipades runda" och "vatten väcker liv och vände" osv).
2014-10-10
  > Nästa text
< Föregående

Mats Kitok-Lundmark
Mats Kitok-Lundmark VIP