Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En tanke, en handling, ett avsked...


Att våga falla...


Tidigt, tidigt väcker du mig med en avrättning. Du talar till dig ett avstånd, från mig. Långsamt formulerade tydligheter. Du kränker mig, testamenterar min förmåga att älska, utan att be om lov. Det känns obekvämt att skänka kärleken smeknamn där du är transparant, tveklöst frånvarande. Ändå gör jag det. Jag väljer att falla...


Minnen talar ofta via fotografier. Den åldrade sommaren går människor till mötes, bilder som tidsdokument, men förbrukar syret hon lever av. Vem kan leva utan syre? Ekon av dofter, röster och löften skänker sällan kroppen energi, sätter hellre livstecknen i fängelse. Mina tankar är klara, av oklara skäl, när fångade ögonblick, dåtid, stilla brinner upp. Du och jag: nära, nära. Tid att dö för, är det sista jag tänker innan den långa sömnen fångar mig. Jag är avklädd. Naken. Avslöjad.


Du vet: jag har alltid älskat dig. Därför: avsked till allt! Kommentera inte mina val, älskling. Döm mig ej. Jag är trött. Vi möttes i staden Stockholm och landet Sverige, låt det bli trovärdigheten om oss. Skuggsidor och förhoppningar: kärlek. Nu vidarekopplar jag saknaden...




Fri vers av Närmare
Läst 483 gånger
Publicerad 2006-04-03 21:40



Bookmark and Share


  vildvin
Din text griper tag i mig djupt. Känner en stilla sorg. Jag faller stort redan vid rubriken...

Tack /Yvonne
2006-05-27

    Bodil Sandberg
Jag tycker det här är enastående bra!Titeln är suverän till denna avskedsdikt...Mycket mycket bra!
2006-05-25
  > Nästa text
< Föregående

Närmare
Närmare