Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den här staden har inga drömmar kvar

I den här staden är det ständig höst
Jag ser inga spår, förutom kvarlämnade drömmar
På trottoarer, gator och i tomma hus ligger de kvar
I den här staden finns alla drömmar kvar,
en påminnelse om det som inte blev av

Vi drömmer varje natt att vi kan flyga
Varje dag jagar vi drömmarna tills de flyger sin väg
En säker dröm blev en osäkrad handgranat
Tio sekunder till och en ny explosion fyller natten

Vi springer förbi alla stoppskyltar utan se oss om
Varken du eller jag vill vara kvar
Men vi har inga alternativ kvar
Det är snart dags att gå
Men var i denna stad finns nya drömmar
Låt mig inte stå här som en tiggare

Om regnet kunde ge mig det jag söker
En törst, ett hopp
En strimma av ljus
Jag vet inte om det jag ser är det jag behöver
Du och jag,
vi står i regnet och väntar,
på att världen ska födas på nytt




Fri vers av Henrik Sjöberg
Läst 299 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-10-12 12:38



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Henrik Sjöberg
Henrik Sjöberg