Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hon lämnar oss med ett leende

Hon skrattar,
med solen i sin hand


Hon hoppas,
att dagen blir natt


Nattens skuggor är lila blommor,
hon plockar i trance


Dagen gryr,
en explosion av färger


Floden blir i solens första strålar,
en röd, slingrande orm


Hennes ögon skyr,
det som ger liv


Hennes händer målar bilder,
där ljus är mörker


Himlen är gul,
brinnande, rinnande marmelad vid horisonten


Apelsinhimlen sjunker ihop över hennes kropp och själ,

och

hon lämnar oss med ett leende




Prosa av Henrik Sjöberg
Läst 235 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-10-13 18:47



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Henrik Sjöberg
Henrik Sjöberg