Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ETT ANDRUM

Vid årstidsskifte i morse
råder vemod.
Dimma slingrar sig
med långsamma steg
i trädkronor,
det gryr makligt,
de flesta av löven
fallit redan av.
Jag spankulerar på
gul, röd, mångskiftande
lövmatta.

Jag är ingen president
på en röd matta,
kunde tro mig vara
Stensviks sheriff
som joggar på morgonen,
äger en stund
till skönhet och frid
omkring mig,
ledig utanför tjänst.

Njuter
morgonens tystnad,
färger,
vit bomull,
svart mull,
hösten gråhet,
döda blads
brokiga lapptäcken.
I luften
en väntans känsla,
lövträds skelett
står stolta, avklädda,
ridån går ner,
vid nästa akt
snö och is
sluter allt i sin kalla famn
men i en varm kram!

Ett andrum!

© Heikki Hellman 2014-10-14




Fri vers (Fri form) av Heikki Hellman
Läst 227 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2014-10-14 18:07



Bookmark and Share


    maija tuori

Paljon hienoja tunteita ja elämyksiä syksystä !
2014-10-16

  Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
Så fint skaldat
2014-10-15

  Rozsi.kovacs

Du skapar känslan av att hösten
känns så in på med sina vackra
färger man kan andas in den när
du håller den så vid liv...
2014-10-15

    ej medlem längre
Ja!
Vilken fin dikt, vilken känslig blick Du gestaltar och vilka fina scener Du målar med orden!
Varm kram...ja, flera stycken
2014-10-15

  Marita Ohlquist VIP
Det är mycket man upplever när man är ute och går.
2014-10-14

  Maj-Lis VIP
Fint skriven om hösten
2014-10-14

  ResenärGenomLivet VIP
Läser din dikt med ett leende...så mysigt det låter...:-))
2014-10-14

  walborg
Talande bilder och tröst på slutet
2014-10-14

    ej medlem längre
Skönt att gå ut och promenera även i det grådisiga höstvädret.
2014-10-14
  > Nästa text
< Föregående

Heikki Hellman
Heikki Hellman