Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
(augustikväll vid Vänerhavet, mobilfoto av mig, fann bilden igen nyligen när jag bläddrade genom album på mobilen, och blev inspirerad att skriva denna text ..:) Jag läser dikten högt via spelaren till höger :)


Solstråleskådespel

 

I övergången mellan natten och dagen

Och i kvällens slocknande i solstrålespektraspektakel,

innan natten vaknar och mörkret sänker sig

 

Hur hav och dammar, allehanda vatten

så mystiskt självklart

reflekterar himlens solstråleskådespel

 

Färgerna blir många, många, fler

än under dagens klara ljus

Och också så intensiva

 

Det är underbart att se!

 

I övergången,

Sol

Du gör det gröna grönare

Det blåa blåare

Och rött och guld så glimrande nyansrikt genomlyst!

 

Aftonglöd och morgonrodnad

Även orden för det vackra vackra är

 

Emellanåt allt i grå pasteller överdraget blir

Men under slöjor av våta droppars fukt och dimma

Vilar färgerna och sprakar fram med kraft på nytt igen

 

Och bakom täta moln på himlen

brinner ständigt den varma vackra

Solen

Tänder liv och hopp, ger färg åt oss på Jorden

 

I sitt eviga Solstråleskådespel

 

 

Eva mca 141014--141015

 

 soluppgång, vid Vänerhavet 2014,( mobilfoton av Eva Akinvall)




Bunden vers av Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
Läst 485 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2014-10-15 10:23



Bookmark and Share


  Lena Själsöga Keijser
du målar skönhet med ord
med din stämma
med dina bilder

tack
2014-10-24

  Heikki Hellman
Dina två härliga foton kryddar din funderande på ett fint sätt, du går inte förbi fina landskap blundad!
2014-10-16

    hver
Yndislegt. Þín rödd þitt ljóð Sólgeislaleikrit.
2014-10-15

  limerick
Härliga optiska observationer och fina bilder.
2014-10-15

    ej medlem längre
Bra!
2014-10-15
  > Nästa text
< Föregående

Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)