Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Foto av Leo Tarvainen, Finlands Naturfotografer r.f.


ÖGONBLICKSBILD

I skog och mark
tystnad.
Ljud, fågelsång, läten
tigit.
Daggtår hänger i barr,
sväller i pöl, plim!
Mellanakt.

Träd
i adamsdräkt.
Avklädda
hukar sig skamsna.
Sommarskrud, passé,
vissnade löv.
Feuilles mortes.

Frid,
skapelsen vilar.
Skenbart död,
osynligt levande.
Laddar
sina energiförråd,
i återseendets hopp!

Alla levande slöar ej,
kopplar inte av.
Mesar,
glädjekälla på vintern,
ger nyans
på gården, i trädgården.
Livet vinner!

© Heikki Hellman 2014-10-22




Fri vers av Heikki Hellman
Läst 394 gånger och applåderad av 22 personer
Publicerad 2014-10-22 19:30



Bookmark and Share


  Lena Själsöga Keijser
orddroppar vilka öppnar sig i skönhet
2014-10-24

    maija tuori

Mahtava ylistyslaulu syksylle !
2014-10-23

  HelenaW
Underbart. "Skenbart död, osynligt levande" på pricken..
2014-10-23

  Bibbi VIP
Grattis till placeringen!
2014-10-23

  Minkki VIP
lyriskt, i ord och bild
2014-10-23

  Ingrid Trolle
Mycket vacker
beskrivning av
hösten i ett lugn
klart tempo som
ger oss sköna,
sanna bilder
2014-10-23

    ej medlem längre
Ja, livet vinner - alltid
för liv vill bara liv, framåt, uppåt, inåt

ett fint lugn i texten, behaglig och nästan som en ömhet struken på en kind

naturen är vår ständiga källa för skrivarlust och Du bemästrar att återge med sådan inlevelse att vi alla får gå jämte Dig
2014-10-23

  gunnnar nylund VIP
Stiligt fångade nyanser av naturens
förberedelser inför vinterns vila.
Bra vetja. Applåd!!
2014-10-22

  M M Mannheim VIP
Mycket vackert och illustrerande om hösten. Formulerat så fint med ditt språkbruk.
2014-10-22

  Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
Men åh...! Så vackert diktat ! Mycket skön poesi
2014-10-22

  Palett
Fin höststämning i dina ord !
2014-10-22

  Marita Ohlquist VIP
Du är en mycket skicklig naturskildrare!
2014-10-22

  Angel of love
Så vackert och fint beskrivet.
2014-10-22

  walborg
Härlig livfylld berättelse
2014-10-22

  ResenärGenomLivet VIP
Så vackert...följer med i varje ord och ser det framför mej...en lugn och skön känsla i din dikt...
2014-10-22

    ej medlem längre
Trevligt att några fåglar stannar kvar över vintern...
Vacker bild och fint diktat!
2014-10-22
  > Nästa text
< Föregående

Heikki Hellman
Heikki Hellman