Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Eget foto 2013, copyright.


Rosenkavaljeren

 

När vi går på opera

En blomma röd, en ros, så skön

Jag bär så gärna

 

Äter den sen under pausen

Blad för blad, båd röd och grön

Och njuter utav smaken

 

Därtill ett glas champagnebrus

Nu när jag har fått min mödas lön

Då blir över till ett hälsorus

 

Musiken klingande i mitt öra

Ger en känsla så ljuvlig skön

För själ och kropp att få höra

 

Och även fröjd för öga

De färgrika gestalter utav båda kön

Som befolkar scenens tilja

 

Berikande är det att få uppleva

Under tid då grå regn står som spön

I backarna och i luften lägger dimma

 

Så efter slutet på denna föreställning

Jag omedelbart mig ställer i kön

För en ny biljettbeställning

 

 

 Eva mca 2014-10-27




Bunden vers av Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
Läst 388 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2014-10-27 16:37



Bookmark and Share


  Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
Åh.. Vet ej :) har ej sett den! Men ordet kom i mitt sinn idag på jobbet när jag såg ut i det regniga gråa :) så började jag skriva .. Googlade på ordet också och kunde läsa om Operan! Det var lite lustigt, för jag planerar att inom kort gå o se Figaros Bröllop , av Mozart, på Göteborgsoperan, den går bara kort tid till, och så fick jag läsa att den operan med namnet rosenkavaljeren bygger på Figaros Bröllop till en del :) så denna lilla dikt är kanske sprungen ur, inspirerad av, det som komma skall/kan, men lönen fick jag ju idag , har varit lite skralt ett tag :)
2014-10-27

  walborg
Richard Strauss opera är min favorit. Var går den nu???? Har saknat den i Stockholm länge.
2014-10-27

    ej medlem längre
Låter som en angenäm kväll...
2014-10-27
  > Nästa text
< Föregående

Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)